Питања за Јосиповића

Питања за која молимо да се нађу одговори

  •   Да се убрза процес ексхумација регистрованих локација (гробишта), којих према усклађеним подацима има још 15 у којима је укопано 270 посмртних остатака жртава “Бљеска” и “Олује”.
  •   Убрзати процес идентификација ексхумираних НН лица. Док се на Институту, према нашој евиденцији, налази преко 350 земних остатака ексхумираних са локација од Сјеверне Далмације до Западне Славоније, позивање група породица на идентификацију све је ријеђе (у овој години до сада само двије групе у размаку од 8 мјесеци).
  •   Требало би дати одговоре на више годишњу неизвјесност која влада окоа великог броја ексхумираних (600 тјела) и смијештених у одговарајуће објекте у Осијеку и Загребу, годинама нема сазнања коме ти земни остаци припадају, а породице се само исцрпљују у надањима.
  •   Желимо да се стави тачка на манипулацију са бројевима. Док званичници из Хрватске износе податак од 1689 хрватских држављана, који се тренутно налазе на списку таржења, међу којима је наводно 700 српске националности, према подацима Међународног комитета Црвеног крста усклађеног са Црвеним крижом Хрватске, број на списку тражења износи 2234. Гдје се крије разлика од 545 несталих лица?
  •   Желимо вас обавјестити, да се у евиденцији нашег удружења води око 2000 несталих, међу којима су углавном припадници српске националности. Када се овај број упореди са горе изњетим подацима појављује се значајна разлика. То указује на потребу усклађивања спискова несталих, како се не би стварала сумња у валидност података. У тај пројекат требало би укључити представнике државних комисија, националних служби тражења Црвеног крста крижа и удружења односно удруга.
  •   Потребно је да се повећају напори на проналажењу још увијек непознатих гробних мјеста страдалих у рату 1991 до 1995. године, управо због броја који превазилази наведене податке о несталим. Пријмјери ексхумација на дојављеним локацијама, а један од њих је случај убијених цивила у Паулин Двору 1991. и њихово измјештање 1997. године у подножје Велебита (Ризвануша), даје нам за право у вјеровање о постојању скривених локација.
  •   Да се у Хрватској створе услови породицама жртава за несметано кориштење права на сјећање, као и обиљежавање мјеста масовнијих страдања, у циљу афирмације поруке, да се никад више не понове страдања ни једном народу.
  •   Да се коначно крене у процесуирањем против оних који су почиили злочине у “Бљеску” и “Олуји”, као и за злочине почињене до тог периода.

Загреб, 26.11.2013. године

online pharmacy in the uk

librax canadian pharmacy – safe pharmacy – job of pharmacy in canada – http://mexicanpharmacy-inmexico.com/ – bestonlinepharmacy-cheaprx

revatio vs viagra

Author: Koordinacija

Share This Post On