Састанак Координације са Председником Николићем

Nikolic-(1)

Поводом пријема делегације Координација српских удружења породица несталих, убијених и погинулих лица са простора бивше Југославије код председника Републике Србије Томислава Николића – у оквиру обележавања Међународног дана људских права издајмо следеће

 

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Породице несталих и погинулих лица захваљују се предсенику Томиславу Николићу на разумевању и интересовању које је показао за решавање наших проблема.

Посебно интересовање и подршку председник Николић је изразио за убрзање решавање питања несталих Срба на познатим гробним местима у Хрватској, за решавање питања несталих Срба на Косову и Метохији, као и за питање процесуирања одговорних за ратне злочине почињене над српским жртвама.

Nikolic-(2)

Председник је подржао иницијативу Координације за доношење Закона о несталим лицима.

За сарадњу са Координацијом и помоћ у унапређењу процеса тражења несталих лица и решавање питања породица погинулих, председник Томислав Николић је је именовао свог саветника господина Ивана Мркића.

Делегација Координације изражава задовољство са пријемом и показаним интересовањем и сматра да је ово добар пут за даљу сарадњу и унапређење решавања питања породица несталих и погинулих лица.

У Београду,10.12.2014. год.

ПРЕДСЕДНИК КООРДИНАЦИЈЕ

Драган Пјевач

Nikolic-(3)

Author: Подразумевани веб места

Share This Post On