Саопштење за јавност

Поводом паљења хрватске заставе испред  Палате правде у Београду од стране председника Српске радикалне странке Војислава Шешеља, Координација  српских удружења породица несталих, убијених и погинулих  лица са простора бивше Југославије издаје

                                 САОПШТЕЊЕ  ЗА ЈАВНОСТ

Паљење заставе било које државе и на тај начин вређање свих грађана те државе, није начин да се пошаље разумна порука или реши било какав проблем.

Прављењем таквих медијских скандала, зарад јефтиних политичких поена, само дају изговор другој страни за слично понашање и скретање пажње са решавања отворених питања из тешког наслеђа протеклих ратова.

Породице жртава подсећају јавност да је само у акцији „ Олуја“ убијено преко 1.200 српских цивила и да је до сада за ове злочине у Хрватској правоснажно осуђено само једно лице.

Још увек је непозната судбина преко 1.600 несталих Срба, а од тога се, по нашим евиденцијама 222 налази у познатим гробницама у Хрватској и могу се ексхумирати одмах.

Успостава добрих односа Републике Србије и Републике Хрватске је предуслов за решење проблема породица жртава.

Позивамо институције власти у Србији и Хрватској да енергично спрече било какве инциденте ове врсте, те да питања процесуирања починиоца ратних злочина, проналска несталих лица, суочења са прошлошћу и сатисфакција свим жртвама – буду питања која се морају ставити  на дневни ред и решавати.

 У Београду, 02.04.2015,године   

ПРЕДСЕДНИК  КООРДИНАЦИЈЕ

Драган Пјевач

Author: Подразумевани веб места

Share This Post On